Wednesday, December 9, 2009

Borna 25



Încă o bornă... ce-avem aici? 25...mult, dar prea puţin. Obosit un pic, fac un popas: mai privesc înapoi, revăd prin ce am trecut şi unde am ajuns. E greu urcuşul, dar rezultatul merită efortul! De sus totul parcă e altfel, în două cuvinte: eşti “la înălţime”! :)
Te simţi mai împlinit, primeşti o satisfacţie de la fapta săvîrşită, dar şi priveliştea e alta, nu-i aşa?





Faci o pauză, mai stai puţin admirînd priveliştea de jos şi înălţimile la care ai ajus. Inspiri adînc aerul curat... e frumos, e bine, dar urcarea trebuie continuată, nu-ţi poţi permite să procrastinezi prea mult, căci pînă în vîrf mai este mult!
Stop! Nu vă supăraţi, o mică întrebare: şi...ce va fi după ce ajungi acolo, în vîrf? Bine, o să te bucuri un timp că ţi-ai atins scopul, eşti în VÎRF, dar ce vei face după? Căci de urcat nu mai ai unde...
Ai urcat SUS atîta amar de vreme, ai sperat şi ai visat la acea clipă cînd vei ajunge acolo şi lumea va fi a ta, nu ştiai însă că după VÎRF urmează... coborîrea, căci după vîrf urmează o panta, mai mult sau mai puţin abruptă în JOS.
Da, trebuie să cobori, căci nu poţi să te opreşti, nu poţi sta pe loc, trebuie să te mişti înainte, doar că acest înainte va fi în jos...fapt care, puţin (chiar tare de tot) te înspăimîntă.
Oare să fi fost în zadar acest urcuş? Oare toată dăruirea de sine, timpul şi resursele au fost investite în acest urcuş doar ca, în final, să treci de vîrf şi să... cobori? Să ajungi înapoi la poale, de unde ai început?
No way!!!
Da, va fi o coborîre, însă una scurtă, care te va odihni un pic şi care va fi doar o pregătire pentru un nou urcuş, unul şi mai greu, dar interesant – o provocare şi mai mare care te va aduce la noi înălţimi!
După care istoria se va repeta: o coborîre mică şi un nou urcuş!
Să zicem un ferm NU mersului liniar şi plictisitor, mînaţi doar de valul ordinarităţii şi obişnuinţei cotidiene!
Doar urcuşuri, mici coborîri de răgaz, şi noi urcări - spre noi vîrfuri virgine, pentru că acest ritm e dictat de însăşi inima ta:
De-i frig, de plouă, de bate vîntul – urc sus...

2 comments:

Ion Galoi said...

Eu asteptam sa vad care anume sunt acele "noi vîrfuri virgine" spre care tinzi sa urci in viitor, din pacate nu am gasit in articolul dat , sper sa fie intr-un altul viitor.
Nu-ti urez urcursuri usoare :P - pentru ca ele te fac mai puternic , iti urez coborasuri scurte, ca sa nu pierzi din abilitati :).

Unknown said...

:))Tinuta nu e tocmai adecvata pt astfel de activitati.Vezi sa nu cazi data viitoare,ar fi pacat!